Woning isolatie gebeurt steeds vaker met ETICS.

"De visie van Xthermo is dat materialen van één fabrikant gebruikt moeten worden, in plaats van het combineren van verschillende onderdelen van fabrikanten. De kits, de samenstelling van verschillende componenten, zijn uitvoerig getest en gecontroleerd binnen de meest extreme weersomstandigheden. Externe instituten voeren simulaties uit om te bewijzen dat het systeem langdurig bestand is tegen de inwerking van vocht en vorst."

Fabrikanten die aangesloten zijn bij Xthermo beschikken over de fameuze ATG-certificaat, dat aantoont dat het systeem heel performant en duurzaam is. Als men gaat producthoppen, is de kwaliteit niet gegarandeerd en neemt niemand de verantwoordelijkheid over het gedrag van het hele systeem. Overigens is certificering niet verplicht om actief te zijn op de markt, maar in de praktijk hechten opdrachtgevers en bouwheren wel heel veel waarde aan kwaliteitscertificatie. Dat geldt ook voor tal van andere bouwsystemen en technieken."

Gebruik materialen van één fabrikant. Als men gaat producthoppen, is de kwaliteit niet gegarandeerd en neemt niemand de verantwoordelijkheid over het gedrag van het hele systeem.